5 noves seus i un total de 14 proves en una 2a edició que busca arribar als 1000 equips inscrits i superar els 3.600 participants.

Després de la bona rebuda en el seu primer any de vida, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha presentat la 2a edició d’un Circuit 3×3 FCBQ que arrenca amb objectius renovats, noves dates i seus, i millores considerables amb la intenció de consolidar el bàsquet 3×3 i incrementar la presència del Circuit a nivell europeu.

Sant Julià de Vilatorta, Lleida, Viladecavalls, Banyoles, Caldes de Malavella, Manresa, Badalona, El Masnou, Igualada, Sabadell, Mataró, Tarragona i Torelló són les seus d’una nova edició que, com l’any passat, clourà amb una Gran Final prevista enguany per a finals de juliol.

Presentació 2a edició Circuit 3x3 FCBQ

L’NBA Café Barcelona ha estat l’escenari, aquest divendres 30 de novembre al migdia, de l’acte de presentació de la 2a edició del Circuit 3×3 FCBQ que ha comptat amb la presència de la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; el President de l’FCBQ, Joan Fa; juntament amb els responsables del projecte, el directiu de l’àrea de Promoció, Josep Maria Rofes, i l’ex jugador internacional i responsable del Circuit 3×3 FCBQ, Jaume Comas. Tampoc han faltat a la presentació els jugadors catalans de 3×3 com l’internacional Xavi Guirao o Oriol Tres, així com tampoc representants dels ajuntaments i clubs implicats també en aquest Circuit.

El Circuit 3×3 FCBQ és un nou projecte, obert a tothom i en fase de creixement continuat, impulsat la temporada passada per la Federació Catalana de Basquetbol amb l’objectiu de potenciar, promocionar i consolidar el 3×3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet, per a totes les edats. La primera edició, el Circuit va comptar amb 10 seus i una Gran Final, reunint un total de 895 equips i amb la participació final de 3580 jugadors i jugadores.

Un any més, les categories del Circuit seran les de MiniInfantilCadetJúnior i Sènior, tant en masculí com en femení, i s’aplicarà el reglament 3×3 FIBA en totes elles. Cada categoria comptarà amb un equip guanyador, que jugarà la final del Circuit 3×3 FCBQ prevista pel 27 de juliol de 2019 i, a diferència de l’any passat, puntuable també pel rànquing final del Circuit. En categoria Júnior i Sènior, el Circuit 3×3 FCBQ també puntuarà pel Circuit FIBA 3×3. Així mateix, l’equip sènior que presenti el millor rànquing global del Circuit es classificarà per un Challenger Europeu classificatori pel World Tour FIBA. Com a novetat, el Circuit incorpora enguany 5 noves seus: SabadellManresaBanyolesViladecavalls i Sant Julià de Vilatorta.

En aquesta segona edició, en la que s’oferirà un producte referent i atractiu que aporti qualitat i rigor, s’aprofitarà l’experiència i estructura de les diferents seus per augmentar el creixement del 3×3, i es buscaran noves sinèrgies a nivell europeu a través de FIBA 3×3. Pel que fa a la promoció del bàsquet i d’aquesta modalitat que properament serà olímpica, s’establiran noves dinàmiques de col·laboració amb les diferents institucions. En aquest sentit, la 2a edició del Circuit 3×3 FCBQ comptarà, per segon any consecutiu, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, cal destacar l’aposta renovada per La Xarxa que, un any més, retransmetrà en directe algunes de les proves del Circuit 3×3 FCBQ. Aquest acord s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre la Xarxa Audiovisual Local i la Federació Catalana de Basquetbol amb l’objectiu de donar difusió a les diferents activitats del Bàsquet Català.